Virtuvė
Pasaulis
Kiauliena su kriaušėmis grietinėlės padaže
Kreminis padažas, kepti svogūnai ir švelnios saldžios kriaušės suteikia mėsai išskirtinį gurmanišką skonį.
Virtuvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Mokslo metams artėjant: sveikatai palankesnės priešpiečių dėžutės paslaptys – nuo greitų užkandžių iki subalansuotų pietų
Artėjant naujiems mokslo metams, priešpiečių dėžutė tampa neatsiejama kasdienybės dalimi. Ji gali būti ne tik maisto indelis, bet ir maža staigmena vaikui, kupina spalvų, skonio ir energijos visai dienai. Prekybos tinklas „Lidl“ kviečia pasisemti įkvėpimo ir dalijasi patarimais bei idėjomis, kurios padės kasdien sukurti įvairų ir maistingą rinkinį vaikams.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Pasaulis
Greitas ir paprastas desertas – obuolių vyniotinis
Šiam vyniotiniui biskvitas kepamas iš karto su įdaru: tešla sudedama ant tarkuotų obuolių.
Virtuvė | 3 MIN.
0
Lietuva
Bananas – toks pat permainingas, kaip ir lietuviška vasara: išbandykite madingą šaltą kavą, kepkite pyragą be orkaitės ir grilinkite su vištiena
Bananas – populiariausias vaisius tarp pirkėjų, todėl gali pasirodyti, kad su juo išbandyti patiekalai nuo A iki Z. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, be bananų pirkinių krepšelis neįsivaizduojamas nei vasarą, nei žiemą, tad ir dabar jie perkami ir tvyrant karščiui, ir orams apniukus. Tačiau ne tik lietuviai dievina šį nebrangų, skanų ir universalų vaisių – pasaulyje apstu patiekalų su bananais, o vis nauji receptai įsiveržia ir tarp socialinių tinklų hitų.
Virtuvė | 6 MIN.
1

Lietuva
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu ir mažiau rūpesčių: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Čia pat – paskutinis ilgasis vasaros savaitgalis. Jį dovanoja Žolinė, tad norisi jį leisti su kuo daugiau gaivos, šviežumo, o laiką skirti gamtoje bendraujant su artimaisiais užuot triūsus virtuvėje. Tai visai paprasta, įsitikinęs prie „Iki“ komandos prisijungęs žymus virtuvės šefas Dainius Špakauskas. Jis išduoda kelias savo amato gudrybes ir dalijasi paprastais, bet nepaprastai skaniais receptais.
Virtuvė | 6 MIN.
0
Pasaulis
Lengvas cukinijų ir vištienos apkepas
Patiekalas gaminamas su vištienos krūtinėle, bet mėsa jame būna labai sultinga ir švelni.
Virtuvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Laikas nustoti tikėti mitais – 3 klaidos, kurias dar dažnas daro su alyvuogių aliejumi
Alyvuogių aliejus, nors ir nekainuoja aukso kalnų, dažnai pavadinamas skystuoju auksu. Ir ne be priežasties: jis laikomas vienu sveikatai palankiausių riebalų, gali akimirksniu pagardinti įvairius patiekalus arba net tapti jų žvaigžde. Nors mūsų seneliams jis buvo retenybė, dabar alyvuogių aliejus – kone privalomas produktas daugelyje namų, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Tačiau gal todėl, kad lietuvių virtuvėje jis nėra naudojamas nuo seno, neretai dar laikomasi įsikibus pasenusių mitų.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Nebrangūs, bet išskirtiniai gurmaniški receptai – iš įprastos ir pamėgtos cukinijos
Ši vasara stebina itin nenuspėjamais orais, tačiau vienas dalykas yra pastovus ir nekintantis – šviežias, Lietuvos ūkiuose užaugintas daržovių derlius. Šįkart į parduotuvių lentynas atkeliauja visiems puikiai atpažįstamos ir daugelio pamėgtos cukinijos. Tvirtos, universalios, o svarbiausia – nebrangios ir kokybiškos cukinijos šią vasarą gali tapti tikru skonių atradimu. „Lidl“ kviečia išmėginti tris įdomius, gurmaniškus ir nebrangius receptus, kurių pagrindinis akcentas – cukinija.
Virtuvė | 6 MIN.
0